“Arri, arri, tatanet” a Can Ponsic

Els cursos de música són una manera divertida d’introduir la música als més menuts i de compartir amb ells moments de ball, cançons i carícies. Nosaltres estem anant (acaba d’aquí dues setmanes) al curs per a nens i nenes de 12 a 23 mesos “Arri, arri tatanet” i ens està agradant molt.

La classe dura una hora i es divideix sempre en les mateixes activitats. Al principi la mestra, l’Elvira, dóna la benvinguda a tots els nens, que estan asseguts en rotllana, amb una cançó. Després segueix una estona més de cançons amb la col·laboració dels pares i l’Elvira va passant per tots els nens cantant i tocant algun instrument (va variant a cada cançó) o bé amb un guà posat on s’hi enganxa la figureta del protagonista de la cançó. Tipus el cançoner del Ning Nong.

Això agrada bastant als nens, que es queden embobats amb els instruments nous que van sortint, les titelles,… i a mi també m’ha anat molt bé per exemple per conèixer cançons populars catalanes que no sabia.

Després cantem una altra estona tots plegats picant amb palets seguint el ritme. És impressionant veure com de seguida inclús els més petits agafen la tècnica!

Quan els nens ja no aguanten més asseguts al tamburet fem una estona de ball tots junts, amb cintes, en rotllana,… depenent del dia. A la meva filla, que és més aviat tímida, li ha anat molt bé per deixar-se anar i ara s’ho passa genial ballant al ritme de la música.

Per acabar, fem una estona de pati. L’Elvira treu instruments aptes per a petits i els nens i nenes juguen lliurement amb el que ells trien: picant, ballant o cantant. O simplement escoltant.

Arri, arri tatanet Can Ponsic

Arri, arri tatanet Can Ponsic

A mi m’ha agradat molt l’experiència i per això ho volia compartir i recomanar. I a més, ara a l’hivern, ens ha anat perfecte per amagar-nos del fred del parc.

L’Elvira és encantadora i de seguida s’ha guanyat la confiança de tots nosaltres. Duran la classe sempre respecta les ganes o l’estat d’ànim de cada nen a l’hora de participar en les activitats. I els pares marxem amb molts recursos i recomanacions interessants per seguir jugant amb la música a casa.

Si hagués de fer alguna suggerència potser m’hagués agradat una mica més de contacte amb instruments “d’adults”, ja que els nens (sobretot els més gran de la classe) sempre tenen moltes ganes de tocar-los i experimentar amb ells. També en el nostre cas ja coneixíem els instruments “de petits” gràcies a haver anat a El Petit Drac i tenim el cançoner Ning Nong a casa, així que aquests materials ja els teníem bastant coneguts i potser no ho hem aprofitat tant.

Si vosaltres heu asistit a algun dels altres cursos de Can Ponsic i voleu donar la vostra opinió o recomanar-ho a altres famílies, podeu deixar el vostre comentari al final de l’entrada.

Ah, i quan sortiu de la classe us serà impossible marxar directament a casa. Els jardins de Can Ponsic són una temptació per a qualsevol nen!

Activitat: tallers de música per a nens i nenes de 0-3 anys amb adult acompanyant.
Lloc: escola municipal de música Can Ponsic. Av. Josep Vicenç Foix, 51, 08034 Barcelona.
Horaris i inscripcions: consultar aquí.
Preu: 82 euros per 10 sessions d’una hora.
A tenir en compte: l’accés amb cotxets és complicat i el bany no té cambiador.


View larger map

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.