Jardins de Can Ponsic

Si esteu per la zona, els jardins de can Ponsic són un lloc molt agradable i tranquil per passar una estona entre els arbres i desconnectar de l’agitació de la ciutat.

Tenen entrada pel carrer J.V Foix i pel carrer d’Enric Giménez i estan situats als terrents de l’antic palau residencial Can Ponsic, propietat de la família Sarriera i Montcada data del segle XVIII. El 1979, l’últim descendent de la família Sarriera va vendre els terrenys a l’Ajuntament de Barcelona i va cedir gratuïtament l’edifici amb la voluntat que Can Ponsic es dediqués a l’ensenyament musical del barri.

Can Ponsic

I així ha estat. Can Ponsic és avui una escola de música municipal, on s’hi fan cursos per a totes les edats inclosos els més petits.

Can Ponsic

L’altra banda del palau (sense accés des dels jardins) és la seu de la Guardia Urbana del districte.

Can Ponsic, zona de jocs infantil i torre de vigilància

I una mica separada de l’edifici, prop de la zona de jocs infantil, hi ha una torre de vigilància circular que es creu que podria datar del segle XI-XII.

Can Ponsic, zona de jocs

La zona de jocs no és espectacular: un sorral i un aneguet gronxador, però els arbres que hi ha per enfilar-se i el bosquet per jugar a fet i amagar, fan que no importi massa la manca d’equipaments.

Can Ponsic

L’esplanada amb la font i els bancs són un lloc perfecte per seure a berenar o llegir una estoneta aprofitant el bon temps que ja comença a fer aquests dies.

Can Ponsic

I el bosc és perfecte per jugar a perseguir-se, fet i amagar o entretenir-se recollint pinyes. Per aquesta zona, però, s’ha d’anar una mica en compte perquè també és un lloc bastant popular per passejar-hi el gos i hi ha amos que no fan la seva feina. Tot i que he de dir que ni jo ni la meva filla hem tingut mai cap accident “escatològic”, recomano un previ reconeixement del terreny per si de cas.

Can Ponsic

I aquest és el caminet de tornada a la “civilització”. Molt llarg no és, però comprovareu que si aneu com jo amb un petit de 20 mesos, dóna per moooolt de joc!


View larger map

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.