Visita al cim d’àligues

El cap de setmana passat vam quedar amb uns amics i vam anar al cim d’àligues. És un centre de conservació, cria i acollida d’aus irrecuperables (que ja no poden tornar al seu hàbitat) que es troba a Sant Feliu de Codines, a una mica menys d’una hora en cotxe de Barcelona.

cim d'aligues

Allí tenen cura dels animals i els entrenen a volar perquè gaudeixin de la seva llibertat natural i perquè nosaltres (i molts grups d’escoles) poguem conèixer aquests bonics animals més d’aprop.

cim d'aligues

El recorregut és una visita guiada per les gàbies on ens van explicar els diferents tipus de rapinyaires, les diferències entre les nocturnes i les diurnes (amb cara plana i ulls a davant o cara en forma de fletxa i ulls al costat), les que cacen i les que s’alimenten d’animals ja morts (generalment tenen el cap pelat)… A l’Emma (4 anys) li anava explicant jo algunes coses i anàvem mirant quins tenien la cara plana i quins no, quins tenien el cap pelat… El Martí (16 mesos) va quedar fascinat amb els mussols.

cim d'aligues

Després de la visita guiada es pot gaudir d’una sessió de vol on des d’unes grades i amb unes vistes espectaculars a la vall pots veure tots els exemplars volar ben amunt i per sobre el teu cap, mentre ens expliquen les caractarístiques de cada un.

cim d'aligues

La sessió dura uns 45 minuts i al principi tant l’Emma com en Martí estaven molt atents a tot el que passava, però al final es van cansar i van perdre una mica l’interès.

cim d'aligues

cim d'aligues

En canvi, als adults ens va encantar poder gaudir d’aquests animals desde tant aprop i veure el seu vol majestuós, la seva velocitat i com es comporten i com cacen.

cim d'aligues

El preu no és precisament econòmic, podeu veure les tarifes aquí. Així que jo ho recomanaria per a:

– pares amb nens menors de 3 anys (no paguen) que tingueu ganes de veure aquest espectacle de la natura d’aprop. Els nens també ho disfrutaran, però no al 100% ja que les explicacions són molt avançades per la seva edat.

– families amb nens a partir de 5 anys que puguin seguir bé les explicacions i tinguin capacitat d’atenció per gaudir de l’exhibició de vol.

Crec que hi ha descompte per a nens que tinguin el carnet del club super 3. Podeu trucar per confirmar. Tingueu en compte també el temps perquè si plou els animals no surten a volar.

En acabar la visita, podeu quedar-vos al restaurant que hi ha al mateix recinte o, si us porteu picnic, hi ha diverses zones on podeu seure i dinar tranquilament. Hi ha un petit bosquet i una mica de zona infantil perquè els nens juguin mentre dineu o després de dinar.

cim d'aligues

Nosaltres no ens vam quedar, vam anar a visitar i dinar a Sant Miquel del Fai. No hi havia estat mai i em va agradar molt. Però això ja us ho explico el proper dia.

Cap resposta a “Visita al cim d’àligues”

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.