Espai Natural Sant Miquel del Fai

Fa poc vam quedar amb uns amics i els seus nens per visitar el Cim d’Àligues i després anar de visita i de picnic a l’espai natural Sant Miquel del Fai. Un lloc d’aquells dels que n’havia sentit a parlar moltes vegades, però que no tenia ni idea de com era. I em va encantar. Molt ben cuidat i amb unes vistes precioses a la vall de Riells.

Sant Miquel del Fai monestir

No vam fer ni molt menys tot el recorregut que es pot fer ja que vam arribar molt tard, però va ser un passeig tranquil des del monestir fins a la zona de picnic i tornar.

IMG_4013 IMG_4014

El monestir de pedra és del segle XV i té la peculiaritat d’estar construït en una cova que li fa de sostre.

sant miquel del fai aigua

Durant tot el camí trobes llacs, aigua que baixa per les parets i entre mig de les roques i un gran salt d’aigua del riu Tenes. Als nens és el que més els va agradar. Anar parant ara aquí a sucar un pal, ara allà a tocar aquella paret, a trobar els peixos del llac…

IMG_4053

Vam seguir fins al final on hi ha l’àrea de picnic amb també un bar que prepara entrepans i alguns plats combinats i on podeu comprar begudes, patates… Nosaltres no sabíem que era tan complet i ens ho vam dur tot menys alguna beguda que vam comprar. L’àrea de picnic està molt bé, amb ombreta i taules llargues per a grups.

IMG_4021

sant miquel del Fai picnic

Molt aprop hi ha una zona de joc per a nens, però si els nens no són grans no et quedes massa tranquil deixant-los anar-hi sols ja que no queda a la vista (està com en un nivell inferior en la muntanya).

sant miquel del Fai zona infantil

Vam fer una sobretaula una mica massa llarga i a la tornada només ens va quedar temps per veure la cova de Sant Miquel, la més petita de les dues que hi ha. Un llarg passadís sota terra amb estalactites i estalagmites i petits llacs.

IMG_4045

Si voleu saber bé tot el que us pot oferir la visita, a la web de l’espai natural de Sant Miquel del Fai està molt ben explicat.

Sant Miquel del Fai

Una cosa curiosa que ens va passar és que en agafar el camí des de Sant Feliu de Codines cap a Sant Miquel del Fai, vam veure un cartell enorme que posava “obert diumenges, festius, setmana santa i tot el mes d’agost”. Era dissabte i vam pensar que estaria tancat, però no, la noia ens va dir que obrien els dissabtes. No se si per aquest motiu hi havia molt poca gent i vam estar molt tranquils i sense problemes per trobar lloc.

En canvi en la seva web sí que podeu consultar l’horari real i veureu a més a més que els diumenges fan visites guiades i activitats per a nens.

Vosaltres hi heu estat? Que tal és el que ens va faltar per veure? Què recomaneu? Jo em vaig quedar amb ganes de veure la cova Les Tosques, però em sembla que és per anar amb nens més grans.

Aquest post va ser publicat al juliol de 2014 i ha estat actualitzat a dia d’avui.

Cap resposta a “Espai Natural Sant Miquel del Fai”

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.