El parc de Santa Amèlia

El parc de Santa Amèlia és el nostre parc de capçalera. És un luxe tenir-lo tan aprop de casa!

Els Jardins de la Vil·la Amèlia tenen origen en el sumptuós jardí que Ignasi Girona va fer construir en una finca de la seva propietat a Sarrià. El nom el va posar en honor de la seva esposa, Amèlia de Vilanova. Durant molts anys la família Girona va utilitzar la Quinta Amèlia com a lloc d’estiueig. L’any 1930 l’Ajuntament va destinar els terrenys a parc públic, i el 1969 va ser definitivament expropiada a canvi d’edificar-ne una part, cosa que va comportar l’enderrocament de l’antiga residència dels Girona.

Per sort, el jardí s’ha conservat bastant bé. Hi ha diversos arbres centenàris que formen part del catàleg d’arbres d’interès local de Barcelona. També s’ha mantingut el caràcter romàntic del jardí, amb diverses glorietes i un llac rodó amb l’estàtua d’una ninfa (obra de Ricard Sala) al centre.

Parc de Santa Amèlia

El parc és força gran i tant pots trobar racons ben tranquils per seure i llegir, com racons més moguts, generalment la zona de jocs i el bar.

L’espai de jocs és ample. Està dividit en quatre zones segons les edats dels nens. Les dels més petits estan delimitades per una tanca de fusta. Hi ha sorral, casetes, tobogans, gronxadors i el més important… espai per córrer! També és un bon lloc per refugiar-se de la calor. A l’estiu hi ha molta ombra gràcies als arbres que cobreixen tota l’àrea i s’hi està molt fresquet. A l’hivern potser és millor anar més estona als jardins de la vil·la Cecília, a l’altra banda del carrer de Santa Amèlia, on hi ha la ludoteca.

zona jocs parc santa amèlia

Per als que tingueu nens més grans o vulgueu quedar per prendre algo amb els amics, però no voleu renunciar als vostres fills, hi ha un bar al mig del parc on serveixen aperitius, gelats i algunes tapes i entrepans. Els diumenges assoleiats està molt solicitat.

bar parc santa amèlia

Activitat: anar al parc.
Lloc: jardins de la vil·la Amèlia. Accessos per Manuel de falla, Eduardo Conde i Santa Amèlia.
Quan: tot l’any.
Horari: de les 10h fins al capvespre.


View larger map

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.