Jardins de la Vil·la Cecília

De tant en tant ens agrada aprofitar l’estona de llum i sol que queda quan l’Emma surt de l’escola bressol i ens preparem el berenar i anem a passar la tarda als jardins de la Vil·la Cecília.

Tal com explica la web de l’ajuntament, els jardins Vil·la Cecília estan situats als terrenys d’una antiga finca rural, Cal Noyu, que al 1909 va adquirir Eduardo Conde, fundador dels magatzems El Siglo. Conde va anomenar els jardins vil·la Cecília en honor a la seva esposa. Al 1969, l’Ajuntament va expropiar els terrenys per convertir-los en parc.

ofelia ofegada

Entrant per l’accés del carrer de Santa Amèlia, a mà esquerra hi ha un canal d’aigua on jeu “Ofèlia ofegada”, una escultura de bronze de Francisco López Hernández de 1964.

centre cívic sarrià

Seguint el camí d’entrada ens trobem amb l’antiga residència de la família Conde, ara seu del centre cívic Sarrià. A l’interior hi trobareu sales de lectura, de reunió i mil activitats que organitzen per la gent del barri. A destacar, per la part que ens toca, “el cau del castor“, el seu servei dedicat a la infància i la família.

terrassa bar centre cívic

bar centre cívic

I a dins del centre cívic també hi ha un bar amb terrassa exterior. Preparat per nens no ho està gens, no tenen ni trones ni canviador, però el trobem molt acollidor i lluminós per fer-hi el nostre berenar.

espai infantil el parc

Només baixar les escales del centre cívic hi ha l’espai infantil “el parc”. Un servei de ludoteca excel·lent i que agraïm molt totes les famílies del barri. En el seu moment ja li vaig dedicar una entrada que pots consultar aquí.

circuit gent gran

En una altra zona del parc hi ha petanques i un circuit dedicat a la gent gran per fer una mica d’exercici. La veritat és que jo no hi he vist mai ningú de la tercera edat, però en canvi de nens… n’hi ha a tope! Els encanta fer tot el circuit i s’ha de reconèixer que és un gimnàs genial per a ells també.

circuit gent gran

pista bàsquet

Per a nens més grans, per jugar en grup o en família, també hi ha una zona amb cistelles de bàsquet, on també els nens van en patinet, en bici, juguen a futbol,…

ping pong vil·la cecília

i també dues taules de ping-pong. S’ha de dur, això sí, les pales i pilotes.

No em direu que aquest parc no té de tot! Realment és genial tenir-lo al barri i tant a prop de casa. Que no hi ha tobogans, ni gronxadors,…? cap problema! Només heu de creuar el carrer i us trobareu el parc de Santa Amèlia. Un altre antic jardí privat convertit en parc públic digne de descobrir.

Activitat: parc, centre cívic, ludoteca.
Lloc: jardins de la vil·la Cecília. Accessos per Santa Amèlia i Eduardo Conde.
Quan: tot l’any.
Horari: de les 10h fins al capvespre.


View larger map

Cap resposta a “Jardins de la Vil·la Cecília”

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.