Escola Bressol Santa Eulàlia

Algunes famílies em contacten preguntant per escoles bressol. Des del meu punt de vista totalment personal de mare (no sóc educadora, ni mestra, ni experta en infància) sóc totalment defensora del model d’Escoles Bressol Municipals. L’any passat vam anar a les jornades de portes obertes de totes les que hi ha al barri i totes ens van agradar molt. Les instal·lacions molt noves i ben adaptades, una ratio de nen/educador raonable,  una atenció personalitzada a les necessitats de cada infant, la bona preparació de totes les educadores, la qualitat del servei de menjador,… i en general la filosofia educativa estan molt en la línia del que volíem per a la nostra filla. Nosaltres vam tenir la sort d’entrar a l’EBM La Puput i no en puc estar més contenta.

Tot i així, sóc conscient (i de cara a l’any vinent encara més), que no és fàcil entrar a les Escoles Bressol Municipals. Per això volia donar-vos a conèixer l’Escola Bressol Santa Eulàlia (c/Plantada 1-5 08017 Barcelona), que és la que nosaltres haguéssim escollit per a dur a la nostra filla en el cas que no hi hagués hagut sort.

Es tracta d’una escola fundada l’any 1952 per la fundació Maria Raventós, que acull mares i futures mares soles i sense recursos. En un primer moment l’escola bressol va servir per acollir els fills d’aquestes mares, però des de fa 25 anys, l’escola bressol també està oberta al barri i ofereix 48 places a nens i nenes de 0 a 3 anys.

Tot i no ser una escola pública té moltes característiques de les escoles municipals. La ratio nen/educador és la mateixa, el servei de menjador està molt controlat i la filosofia educativa és similar. Ens va ensenyar l’escola la directora i ens va agradar molt tot el que ens va explicar sobre la seva manera de treballar. Les instal·lacions, tot i que antigues, estan ubicades en una torre fantàstica del segle XIX, envoltada d’un jardí molt maco que fan servir de pati i on hi tenen un hort. Tota la casa i les aules tenen molta llum i vistes molt maques al jardí.

Sé que l’elecció d’una escola bressol és molt personal, però aquí us deixo la que considero una bona opció a tenir en compte i la meva opinió que espero us faci servei. Si voleu més informació i veure fotos del lloc podeu visitar la seva web o el seu facebook.

Si algú de vosaltres porta els seus nens a aquesta escola, estaria genial que compartís la seva experiència amb nosaltres. I si voleu recomanar altres escoles a través de Sarrià Petits, ho podeu fer aquí. Tots ens en beneficiarem.


View larger map

2 Respostes a “Escola Bressol Santa Eulàlia”
 1. Caden

  Gracias, chicos es que este acoso es insufrible, por un lado los apuntofagos dando la plastada en los buzones y en los mostradores y por otro lado los medios de comunicación que se hacen eco de lo que quieren y como quyA!en.AeAAyyyyyir!!!!! a algunos les mandaba yo a plantar cebollinos en la huerta y ya verían,ya… XDD

 2. Judith Clavijo Martínez

  Benvolguts i Benvolgudes,

  Sóc la Judith Clavijo i disposo de la doble titulació universitària d’educació infantil i primària. M’adreço a vosaltres perquè estic interessada a treballar en la seva institució com a mestra durant el curs vinent.

  Desitjo que puguem concertar una entrevista per poder aclarir qualsevol aspecte.

  Moltes gràcies.

  Atentament, Judith

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.