Escoles bressol municipals (EBM) del districte

Per

desembre 3, 2011Escoles5 Comentaris

L’any passat em vaig convertir en experta en llars d’infants. Nosaltres vam decidir que, si podia ser, volíem que la nostra filla anés a una escola pública. Per principis, per la qualitat de les instal·lacions i per la seva línia educativa, al meu entendre, molt respectuosa amb els petits.

Cap al maig comença el període de pre-inscripcions per a l’any següent i a l’abril hi ha les jornades de portes obertes. Entre jo i el meu marit, vam anar a gairebé totes. Al districte hi tenim 6 escoles bressol: EBM Can Canet, EBM Can Caralleu, EBM El Putget, EBM el Tramvia Blau, EBM La Puput i EBM L’Oreneta.

Un tret comú a totes sis són les instal·lacions. Són totes molt similars, gairebé noves o acabades d’estrenar (algunes encara fan olor de fusta acabada de tallar!), estan super adaptades per a nens segons l’edat de cada classe. Les normes d’alimentació i higiene són molt estrictes i el ratio de mestres per alumne es compleix.

A la EBM Can Canet no hi vam anar, però es pot cotillejar una mica des del carrer. És de les més veteranes, les mestres es coneixen molt perquè van treballar juntes a una altra guarderia abans d’anar a Can Canet i… tenen un piano! Un dels avantatges que té és que està al vell mig de Sarrià i s’hi pot anar a peu. Està al carrer Canet i ocupa tres dels bonics habitatges de l’antiga finca agrícola de Can Canet. El que potser no ens va agradar tant, però això és qüestió de gustos, és que el pati està molt tancat en mig de l’illa de cases i ens va semblar que seria molt sorollós.

L’EBM El Putget i l’EBM el Tramvia Blau també ens van agradar molt. Les dues tenen un pati gran amb zona de jocs i sorral. La del Putget està al costat del parc del putget, que sempre va bé si voleu anar a berenar o jugar al parc després de l’escola. L’EBM el Tramvia Blau està prop de la ronda, gairebé tocant a Gràcia. Tot i que estan dins del districte, ens queden una mica lluny el barri i per això no les coneixem tant.

L’EBM Can Caralleu ha estat inagurada aquest any 2011 i quan hi va haver les portes obertes a l’abril encara estava en obres i no s’hi podia entrar, per tant, no la coneixem personalment. Està a la ronda prop del poliesportiu municipal de Can Caralleu. El pati i les aules es poden veure des de fora.

L’EBM L’Oreneta va ser la nostra primera opció per anar-hi amb l’Emma. Ens va agradar molt el lloc on és, prop de la ronda, però en mig d’un bosc envoltada d’arbres i plantes. Al costat hi ha l’escola Dolors Monserdà-SantaPau (per nens de 3 a 12 anys), de la qual també ens en han parlat molt bé i vam pensar que així a l’hora de fer el canvi a P3 l’Emma ja es coneixeria el lloc. A l’Oreneta hi tenen una terrassa i també un pati de sorra amb zona de jocs i el que ens va agradar més… un hort! Els nens planten, reguen i cullen les hortalisses i, passant-s’ho bé, prenen consciència d’on venen els aliments.

L’EBM La Puput és la més llunyana a casa nostra (està a Vallvidrera) i és la que ens va tocar en segona opció. Es va inagurar l’any passat. Ens agrada molt que estigui a la muntanya, l’Emma s’ho passa pipa jugant amb les fulles i recollint aglans quan surt de l’escola. I també vam tenir una agradable sorpresa quan vam veure que també tenen un hort! Tenen una terrassa molt gran amb unes vistes increibles de Collserola amb zona de jocs i tobogans, però no tenen ni pati de sorra ni sorral. No s’entén massa no, que estan com està en mig de la muntanya no hagin pensat en deixar-hi ni una mica de bosquet? en fi… coses de l’ajuntament m’imagino.

Deixant això a banda, nosaltres estem molt contents del tracte rebut, de totes les persones que hi treballen, especialment de la Susanna, l’educadora de la nostra filla, que és un encant! L’etapa d’adaptació va ser molt gradual i en tot moment van tenir en compte les necessitats de l’Emma. Els jocs, l’hora de menjar, la migdiada,… tot es fa en conjunt amb tots els nens de la classe, però donant especial atenció a les necessitats individuals de cada un. Tot i que sóc de l’opinió que a aquesta edat els nens no estan enlloc com a casa, ara que ja no pot ser per motius laborals, estem molt contents amb l’alternativa que hem trobat.

Per cert, que no sé per quina raó (potser perquè és a Vallvidrera?) aquesta és l’única escola bressol del districte que, a dia d’avui, encara té algunes places lliures. Així que ja ho sabeu!

Quan jo vaig començar a buscar llar d’infants per a l’Emma no tenia ni idea de per on començar ni de quines eren bones i quines no. Penso que seria molt interessant que entre tots ens poguessim donar consells i explicar experiències per ajudar-nos uns als altres a decidir quines escoles valen la pena per als nostres fills. Ho podeu fer deixant un comentari en aquest mateix post o bé enviant una recomanació. Segur que la teva informació pot ser molt valuosa!

Per més informació sobre escoles bressol municipals, podeu visitar Barcelona Bressol.

5 Respostes a “Escoles bressol municipals (EBM) del districte”
 1. Veronica

  La meva experiencia amb l’escola bressol La Puput ha superat les meves expectatives inicials. L’ Hugo va comencar l’ escola amb nomes 5 mesos, i ha pogut gaudir dels seus primers 3 anys de vida a una escola bressol de primera, tant per les seves instalacions com del seu equip professional i huma. A banda de la educacio, jocs, etc., han contribuit a la formació i al seu reconeixement com a persona i amb la seva personalitat, que penso que es molt important (autonomía, superacio, compartir, etc…).
  Ara que ha comencat P3 “al cole de “grans” hem estat tots molt tranquils, portava una bona base. Encara mante un vincle molt familiar amb totes les professionals de La Puput quan va a recollir a la seva germana Noa que, amb 4 mesos, va comencar l’escola bressol el passat setembre.
  Nomes em queda que donar les gracies a totes, i desitjar que continuin en la mateixa linia encara que a vegades pressupostos, Lleis i ministres vulguin llencar pel terra els seus esforcos diaris.
  Ja acabo i animo a que, com jo, altres mares opinin sobre les seves experiencies, que com jo tambe fa 3 anys m’ hagues agradat trobar a la web.

  • Sarrià Petits

   Hola Verónica! moltes gràcies per la teva opinió. Tal com dius, estic segura que serà de gran ajuda a noves mares que estiguin en aquesta etapa d’haver de deixar els fills algunes hores sota la cura d’altres persones. Un tema molt delicat en el que tota la informació i experiències són benvingudes. Una abraçada! Laia.

 2. alicia

  Hola. Nosaltres hem entrat a la Puput com a segona opció. Estem animats però tenim dubtes per la distància…tothom ens diu que l’escola bressol ha d’estar a prop de casa. Com ho veieu? Hauríem d’anar en cotxe cada dia (des de la bonanova) o en tren (35 minuts)… Val la pena?

  gràcies pels consells!

  alícia.

 3. Ana

  Hola, veig que aquest post ja te uns anyets, però volia deixar constància de la meva experiència.

  Sóc mare de dos nens. El gran, que ja és a “l’escola de grans” va estar un curs a la Puput, desde els 2 als 3 anys. La petita, que encara hi és, va entrar amb 1 any, i porta amb aquest 2 cursos. Com a resum de la meva experiència i la dels meus fills, puc dir que sempre han anat a La Puput súper contents i han sortit explicant les mil i una, il·lusionats i parlant amb molt de carinyo i estima per les seves educadores.

  Trobo que la linea de La Puput no ha canviat gaire respecte el que publicaves. Tant la seva directora Inés, com la Soraya que hi és ara, com tot l’equip d’educadores i auxiliars han vetllat per que l’acompanyament a l’infant en aquesta etapa tan important sigui de una gran qualitat, amb molt de carinyo i respecte, basat en el joc, inculcant valors tan necessaris com la empatia, el compartir, el companyerisme i fomentant l’autonomia i la seguretat.

  No puc deixar de recomanar a totes les families que vagin a conèixer La Puput. Jo la vaig descobrir casi per casualitat i va ser un encert total.

  Ah! I se m’oblidava dir que ja hi ha sorral ;)

 4. Ana

  Veig que totes les opinions surten amb data desembre del 2011. La que acabo de fer es de abril de 2019, hi deu haver algun problema amb això, Gràcies!

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.