5 jocs de taula per jugar en família by Bateau Lune

Fa poc un amic em va preguntar si tenia idees per jocs de taula per jugar en família. Nosaltres, amb els nens de 3 i 6 anys, tot just ens anem introduïnt en aquest món i de moment estem més immersos en els jocs de cartes.

Així que de seguida vaig pensar a demanar ajuda a l’Ana i el Fabián, de la botiga de joguines Bateau Lune del barri de Gràcia. Fa molt temps que us vaig parlar d’ells, però surten tot sovint al blog perquè tenen una botiga fantàstica plena de joguines boniques i educatives i perquè són una família genial.

Si hi heu de passar, aquest proper diumenge (11.30h) és una bona ocasió perquè organitzen un petit concert i activitats per als nens i nenes. Teniu més informació a la pàgina de l’event.

Bé, i ara sí, els 5 jocs de taula preferits de la família Bateau Lune.

1- Dixit

Es un fantàstic joc de taula per a jugar amb familia i/o amics. Ideal per a nens/es a partir de 8 anys (una mica més petits també poden seguir ritme).
La idea és simple. Triar una de les cartes de la mà i buscar una frase que evoqui la seva imatge. Però cal cuidar el que dius. No pot ser tan evident com perquè tothom ho encerti, ni tan complicat com perquè ningú la endevini. Cal trobar un equilibri, de manera que només uns pocs siguin capaços d’entendre en què estàs pensant. {Es dels pocs jocs de taula que la nostra filla gran, ben aviat en farà 16, encara s’enganxa ;-) }. Diversió assegurada!

dixit-joc-de-taula

 

2- 1000 km

Han recuperat aquest joc de cartes ja clàssic (un dels més jocs prefereits de quan jo era petita –Ana-). L’objectiu es aconseguir a fer mil Km, amb stops, parades tècniques i averíes entre mig. Entretingut i divertit a l’hora! Recomanable a partir de 7 anys.

1000km

3- Story Cubes

Ens encanta! per jugar a casa o també l’agafem sovint (es molt pràctic per el poc tamany i poc pes ;-)) quan sortim fora de viatge. Amb els 9 cubs, segons l’il.lustracions que surtin al llançar-los, has de fer una historia imaginada (ideal per ampliar vocabulari e imaginar mil histories). El següent a jugar la pot continuar i/o s’en comença una de nova.

4- El frutal

Amb aquest fa molt de temps que hi juguem. Ja comença a ser un “clàssic” al catàleg de Jocs de taula by HABA. Per als més petits hi ha la versió: “Mi primer frutal” comencen a partir de 2 anys. La versió clàssica es recomenada a partir de 3 o 4 anys. Es un  joc de taula cooperatiu, on no hi ha ni guanyadors ni perdedors… tots junts recollint fruita abans que arribi el corb. Va molt bé per a iniciar als nens/es a jugar amb jocs de taula. Alguns nens/es els hi fa mal/costa perdre ;-) Fins que s’adonen que l’important es disfrutar de l’estona de joc, no importa l’objectiu final.

haba-el-frutal-joc-de-taula

5- Batamo

Aquest joc de cartes by Djeco es bastan recent… el varem probar, entre d’altres,  en una activitat familiar que varem fer a Bateau Lune fa uns mesos i va ser tot un éxit! Per a jugar entre dos o cuatre persones, a partir de 8 anys ideal. Va molt bé per a la rapidesa visual i relacionar temes segons la carta temática que surt i les consonants o vocals.Molt i molt divertit! Nosaltres també juguem fent versions “casolanes” dient pelicules o cançons (sense les cartes temàtiques que porta el joc)

joc-de-taula-batamo-djeco

I si en voleu veure molts més, cliqueu aquí. A Bateau Lune en tenen molts i us podran assessorar per la vostra família / edat dels nens.

Feliç joc!

Una Resposta a “5 jocs de taula per jugar en família by Bateau Lune”
  1. Bateau Lune

    Moltissimes gràcies Laia per proposta/post!

    *Avui, malauradament, la nostra web està en manteniment (arreglant petit problema!), esperem que en breu ja estigui en normal funcionament :-)

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.