Un niu de ciència al museu blau

Si aprofitant aquest bonic cap de setmana d’hivern us acosteu per la platja, no deixeu de fer una paradeta al Museu Blau, a l’edifici del fòrum. Nosaltres el vam descobrir gràcies a la recomanació d’una amiga de la meva germana. Dins del museu, però sense necessitat de pagar entrada, es troba el servei per a nens de 0 a 6 anys “niu de ciència”.

És un espai destinat a les famílies amb l’objectiu de promoure i fer gaudir de la ciència a través de la descoberta, l’activitat espontànea i el joc. Els nens hi poden entrar durant mitja horeta, sempre acompanyats dels pares.

niu de ciencia

La sala consisteix en diferents taules amb materials naturals. Fustes i troncs de diferents mides i textures. Pedres grans, petites, que pesen, volcàniques que no pesen gens,… A l’Emma li va agradar experimentar aquesta sensació de tenir una pedra molt gran a la mà, però que pesava menys que una altra de molt petita.

niu de ciencia

També hi ha una taula amb closques de caragols, ruscs d’abelles, la muda d’una pell de serp, esquelets petits per mirar amb lupa, esquelets grans de mamífers,…

niu de ciencia

La gràcia és que tot es pot tocar. La nostra filla no parava d’anar a munt i avall agafant coses, deixant-les, tocant-les, olorant,… La part de llavors, pinyes i fruits dels arbres li va agradar perquè en coneixia uns quants (com les seves estimades aglans que recull dia sí i dia també quan surt de l’escola de Collserola. En tenim el cotxe ple!). I també molt interessant la taula de les pells d’animals, on es poden veure els diferents pèls, la textura fina o rugosa, les plomes de faisà,…

niu de ciencia

I quan us canseu podeu seure una estona a llegir els llibres d’animals i de ciència en el racó de lectura.

Nosaltres vam passar una bona estona i després vam entrar al museu, que pot ser interessant per a vosaltres o si teniu fills més grans. Mireu preus a la pàgina web del museu perquè segurament podeu aconseguir l’entrada reduïda de 5 euros. I sinó, el primer diumenge de mes o tots els diumenges a partir de les 15h sempre és gratuit.

Activitat: niu de ciència, museu blau
Lloc: Parc del Fòrum, pl. Leonardo da Vinci 4-5.
Horaris: de 10:30h a 14h i de 16h a 19:30h. Caps de setmana.
Preus: consultar a la web. El Niu de Ciència és GRATUIT.

www.museuciencies.bcn.cat


View larger map

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.