Ampolles per experimentar i descobrir

Per

juliol 10, 2013Crear2 Comentaris

L’altre dia va ser el sant de la meva neboda de 8 mesos i li vam regalar unes ampolles “home-made” per jugar. L’Emma em va ajudar a fer-les i s’ho va passar molt bé marranejant amb tot el que hi anàvem a posar a dins.

Ampolles per jugar

En vam fer quatre. Vam escollir ampolles d’aigua de diversos tamanys, formes i colors perquè cada una fos diferent al tacte i a la vista. La primera la vam fer que fos sonall amb boles de colors petites i sense aigua. Feia molt soroll.

Ampolles per jugar

La segona la vam omplir una mica d’aigua, li vam posar unes gotes de colorant alimentari groc i vam fer servir les mateixes boles de colors per posar a dins.

Ampolles per jugar

La tercera la vam fer amb sal tenyida de color vermell. Vam rallar un guix, li vam afegir sal i ho vam barrejar tot fins que la sal va quedar del color que volíem. Aquesta feia un soroll de sonall però més suau i agradable.

Ampolles per jugar

I a la quarta li vam posar aigua, purpurina blava i una mena de confetis metàlics que flotàven. Van quedar així. No les vaig omplir gaire perquè no li pessessin molt.

Ampolles per jugar

El regal va tenir èxit. Generalment aquest tipus d’ampolles agraden molt als nens petits i els permeten experimentar amb pesos, colors, líquids, sorolls, partícules en suspensió, objectes brillants…

Es poden fer de mil i una coses: amb papers de plata a dins perquè brillin, amb elements naturals com petxines o pedres que facin soroll, amb cotonets de colors per experimentar amb el pes, amb aigua i oli barrejats, amb una mica de sabó perquè facin escuma… imaginació al poder!

El que sí és molt important per evitar accidents és segellar-les bé i assegurar-se que no es poden obrir de cap manera.

Si, com jo, teniu nens de diferents edats això és un “dos por uno”: manualitat per al més gran i joguina per al petit!

2 Respostes a “Ampolles per experimentar i descobrir”
  1. Cris Moe

    M’encantaaaa! jo també en vaig fer unes per la Maria quan era més petitons, però no vaig caure que el Xavi em podia ajudar a fer-les! Ens posarem mans a la obra per fer-ne i regalar-ne a un amiguet baby que tenim :) Gràcies per la idea!

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.