Cançoners i instruments per a bebès

Per

desembre 27, 2016Comprar4 Comentaris

A les classes de música per a bebès de Can Ponsic, a més de passar-ho bé, en vam treure recursos molt interessants. Una de les coses que vaig descobrir quan hi vaig anar ja uns anys amb els nens són els cançoners amb imatges per a bebès.

Són llibres tous, amb un parell de guants (un petit per al nen i un de gran per als pares) i figures de feltre que s’enganxen amb velcro al llibre i als guants. Així si, per exemple, esteu cantant la lluna la pruna doncs es posa la figura de la lluna enganxada al guant. O es canta la cançó i se li demana al nen on és la lluna i ell la busca en el llibre. Donen molt de joc i es poden fer servir de diferents maneres segons l’edat del nen.

A Can Ponsic fan servir els cançoners artesans de la Carme Piquet, de la botiga del carrer Major de Sarrià 122.

Carme Piquet

Són molt macos i molt treballats i les figures de feltre estan plenes de detalls. Tenen les imatges típiques per a les cançons més populars, però poden fer-ne d’específiques si les demanes.

Carme Piquet

Nosaltres a casa tenim el cançoner que va amb el CD Ning Nong del Jaume Barri. Inclou imatges bàsiques per a cantar les cançons infantils de tota la vida i va acompanyat del CD Ning Nong, on hi surten totes, per si heu de refrescar la memòria.

Ning Nong

Nosaltres l’hen fet servir moltíssim: per cantar, per aprendre els noms de les coses, per jugar amb el velcro, per inventar històries amb els animals…

Ning Nong

El tenen a l’Abacus gairebé sempre, però jo el vaig comprar online directament a la web del Jaume Barri.

Una altra idea que ens va donar l’Elvira (la mestra de música de Can Ponsic) és regalar als nens una maleta d’instruments perquè ja de ben petits comencin a familiaritzar-se amb els sons, els instruments i la música.

A les classes de música per a nadons es fa una estona de “pati” al final on els nens juguen amb diferents instruments adeqüats per a la seva edat. Molts són de la marca Bambina, com els de la foto de sota.

Bambina

I altres són pals de pluja, maraques, ous de percussió… En trobareu molt a Aúpali, també alguns a l’Abacus, altres a la botiga Audenis (els de la marca Bambina) i també online a Hermex.

Bona música!

4 Respostes a “Cançoners i instruments per a bebès”
 1. Berta

  Que xulo Laia! Ens ho comprarem segur !

  • Sarrià Petits

   M’alegro que t’agradi Berta. Nosaltres tenim el cançoner i li hem tret molt profit! Una abraçada i gràcies pel comentari.

 2. Lali

  Quina bona idea per que ens ho regalin les àvies! En tenim una que no sap mai que regalar per que veu que ja tenim “de tot”. Amb aquesta suggerència la farem feliç i nosaltres encara més!! ;-)

  • Sarrià Petits

   Just ens en han regalat una per Sant Martí i li ha encantat! Petons Lali!

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.