Beneficis del Massatge Infantil als nadons

Els massatges als nadons tenen molts beneficis. Jo vaig fer un curs quan la meva filla era bebè i vaig quedar molt contenta. Per relaxar-se, si tenen còlics, quan els surten les dents… amb un massatge es poden millorar molts aspectes.

A WonderFUN en fan un curs (comença la setmana vinent!) i li he demanat a la Maria que ens expliqui una mica més: què fan, en què consisteix i com l’ha ajudat amb el seu petit Bruno.

Massatge infantil a Sarrià

Sempre m’havia cridat l’atenció i tenia ganes de descobrir de què tractava i com funcionava el massatge infantil. Vaig conèixer la Blanca Martínez, educadora de Massatge Infantil i membre de l’AEMI (Associació espanyola de Massatge Infantil) i em va semblar súper interessant tot el que em va explicar. Vaig decidir que començaríem a  oferir els seus cursos a WonderFUN. M’encantava com ho explicava la Blanca, el tipus de tallers tan pràctics que feia, que servien tant a les mares com a “grup de criança”, em feia molta il·lusió veure que sortien tant contentes i que volien fer més estona…

L’any passat, quan vaig ser mare, de seguida em vaig apuntar al curs de Massatge Infantil, que vaig empalmar amb el de Reflexologia Podal Infantil, que també imparteix la Blanca a WonderFUN. Ho vaig viure en primera persona i vaig al·lucinar! Veníem els dimarts, i estàvem 1,5-2h aprenent les diferents posicions del Massatge Infantil i escoltant tots els consells de la Blanca: en quin moment és més indicat fer un tipus de massatge o un altre, quins punts és millor tocar quan el bebè té còlics, quins punts es recomanen quan surten les dents o quan el nadó està refredat… Totes les mamis que estàvem al grup (i suposo que als altres que hem fet, també), ens quedàvem amb la boca oberta. És tot un món, súper interessant i molt útil per entrar en contacte amb el nostre petitó i establir una connexió brutal mare-fill.

Ara  que ja he explicat una mica la meva experiència, em posaré una mica més tècnica, seguint els apunts que tinc dels meus cursos de Massatge i Reflexologia Infantil.

massatge infantil

Beneficis del massatge infantil

Des que un bebè neix fins als dos anys de vida, al cervell es desenvolupen importants sistemes, sobretot els que utilitzem per gestionar les emocions. Són nombrosos els estudis que parlen del tacte i dels beneficis afectius que podem aportar a través d’aquest sentit durant els primers anys de vida del nostre bebè. No oblidem que el tacte és el primer sentit que es desenvolupa al nadó quan està dins el ventre de la mare. Durant l’embaràs, la pell del fetus està contínuament estimulada pel contacte amb el líquid amniòtic. Quan neix, podem connectar amb el seu món emocional principalment a través del tacte: carícies, massatge, etc.

Els beneficis que aporta són moltíssims:

  • Actua sobre el sistema endocrí disminuint l’alliberament d’hormones relacionades amb l’estrès i afavorint l’alliberament de les hormones relacionades amb el benestar i el plaer.
  • Manté el sistema immunològic equilibrat, perquè a través del contacte corporal transmet tranquil·litat i calma al nadó.
  • Té una funció relaxant i tonificant sobre els músculs i ajuda a disminuir les tensions físiques i emocionals. Per tant, ajuda a dormir millor.
  • Ajuda a madurar el sistema digestiu i a regular-lo. És una tècnica molt aconsellada per tractar els gasos i còlics, perquè disminueix el dolor i tensió abdominal.
  • I, sobretot, reforça els vincles afectius entre el nadó i la seva mare (o pare) i permet que dediquem una estona d’atenció exclusiva al nostre bebè i que puguem gaudir de moments de tranquil·litat i intimitat amb ell.

M’agradaria transmetre als pares i mares que s’estrenen en aquesta aventura de la m(p)aternitat, que s’animin a fer un curs de Massatge Infantil, és una passada. De veritat, a mi em va canviar la percepció sobre com em podia comunicar amb el Bruno. Només tinc bones paraules per a aquesta tècnica. La segueixo practicant sempre que puc (i que ell vol).

Aquí teniu més informació del proper curs:

activitats wonderfun

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.