Pastís de plàtan sense sucre. Molt fàcil.

Per

setembre 29, 2016Cuinar3 Comentaris

Ahir vaig publicar a Instagram un pastís de plàtan sense sucre que vaig fer amb dos plàtans madurs que tenia per casa i ningú volia menjar-se (us sona, no?). Algunes em vau demanar la recepta, així que aquí la teniu.

És molt fàcil de fer, està basat en el típic pastís de iogurt, però afegint plàtans i treient el sucre. Ara que comença l’escola vaig mirant maneres que esmorzin bé, amb poc dolç, fruita sempre i una mica de llet. Ja us vaig ensenyar a l’estiu la recepta dels pancakes, que fem cada dilluns (per començar la setmana amb bon peu jajaja). Però aquest pastís de plàtan també em va semblar una bona idea per esmorzar o berenar. A veure què us sembla a vosaltres!

INGREDIENTS

 • 2 plàtans madurs
 • 1 iogurt natural ensucrat
 • 1 mida de iogurt de farina blanca
 • 2 mides de iogurt de farina integral
 • 1 mida de iogurt d’oli d’oliva
 • tres ous
 • 1 cullerada petita de vainilla
 • un sobre de llevat tipus Royal

pastis-platan-sense-sucre-ingredients

Puntualitzo algunes coses:

He dit que el pastís no porta sucre, però jo sí que vaig fer servir un iogurt ensucrat, així que una mica sí que en porta. Podeu provar amb un sense sucre a veure com queda.

Jo vaig posar també farina integral i farina blanca. Podeu posar tot d’un mateix tipus o mig mig o de la manera que penseu que us agradarà més.

Penso que si afegiu nous triturades també pot quedar molt bo. Jo no ho vaig fer perquè als meus nens no els agraden, però són molt sanes i bones.

Actualització: per Instagram m’han dit els amics de Jugaia que també queda boníssim si hi afegiu cacau i avellanes triturades.

PREPARACIÓ

La preparació és molt senzilla perquè no cal ni pesar els ingredients. Amb la mida de iogurt ho fas tot. Els nens poden ajudar, jo el vaig fer mano a mano amb en Martí.

Primer bato els tres ous i hi poso tots els ingredients més líquids (iogurt, oli i vainilla) i ho barrejo bé. Després hi poso els dos plàtans trossejats, els aixafo amb la barreja i, per últim, la farina i el llevat. Ho passo tot pel minipimer i ja està.

Es posa al forn a 180C entre 35 i 45 minuts. Ja sabeu, aneu punxant amb un ganivet, que cada forn és un món.

pastis-de-platan-sense-sucre

És un pastís si voleu més “insuls” que el que estem acostumats, però en ser els plàtans madurs ja li donen una mica de dolçor. Amb la fruita, els ous i la farina integral penso que és un molt bon esmorzar per un dia d’escola. Ja em direu què us sembla! Amb sinceritat eh ;)

 

3 Respostes a “Pastís de plàtan sense sucre. Molt fàcil.”
 1. Rosa Maria

  Bon dia! no havia fet mai cap pastís de plàtan, així que aquesta em va semblar una recepta fàcil i tenia tots els ingredients a mà! Boníssim!!! hi vaig posar 3 plàtans, per comptes de 2 perquè eren petits, però val la pena provar-la, es fàcil molt, molt bona i sana!que volem més!!!

  Moltes gràcies per compartir-la

 2. JOANA

  riquisim,ja el torneré a fer,Grácies

 3. Nuria

  Molt bé! gràcies, l’hem fet de base per a la mona de xocolata :)

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.