Llibres de tardor

Per

octubre 26, 2012LlegirCap comentari

De la mà de la Gemma, de la llibreria A Peu de Pàgina (Major de Sarrià, 50), us fem arribar aquestes recomanacions per introduir els més petits en la tradició de la castanyada i compartir amb ells aquesta època de l’any.

Llibres de tardor

Cançons de tardor
La tardor té la seva pròpia bellesa, color, fruits, costums, intenssitat… té moltes peculiaritats de les que podem gaudir amb música i cant. Cançons de tardor és un llibre de cançons infantils de Noé Rivas, editat per Baula, amb ilustracions de Mercè Arànega. S’acompanya d’un CD per a poder escoltar les cançons del llibre.

Cançons de Tardor Noe Rivas

La castanyada
Anna Canyelles. Il•lustracions Roser Calafell. Edat: a partir de 3 anys
Mentre els grans posen a taula panellets i torren castanyes, en Pau demana al seu avi que li expliqui un conte. L’avi comença a explicar-li la història d’ell mateix quan era petit,i resulta que era un noi molt entremaliat. Resulta que aleshores hi havia molta boira pel carrer, i feia por caminar-hi tot sol, i vet aquí que va veure una ombra…

La castanyada

La castanyada. Col·lecció Què celebrem?
Núria Font i Xavier Salomó. Ed. Cruilla, 2010. Col•lecció ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il•lustració i fotografia, per conèixer les principals celebracions del nostre calendari tradicional.

La castanyada Xavier Salomo

La castanyera
Maria Rius. Ed. Combel 2010. Quatre històries de fa molt temps, que tenen relació amb les estacions de l’any: cistells de maduixes de primavera, formigues que treballen a l’estiu, oloreta de castanyes i moniatos torrats a la tardor, i boscos d’avets coberts de neu a ple hivern. Narracions que ens faran reflexionar sobre actituds tan humanes com l’estimació, el deure i la responsabilitat, el companyerisme i la necessitat de sentir-se útil.

la-castanyera-Maria Rius

La tardor
Col·lecció petits móns, Ed. Baula. Petits mons són primers llibres de coneixements que permeten als infants gaudir amb l’observació d’imatges acompanyades de textos senzills, i que alhora, són útils per: interpretar imatges senxilles, relacionar imatges amb vivències properes, amb situacions familiars, conèixer entorns diferents, …

La tardor

La castanyera
Elena Ferro i il·lustracions de Subi. De la col·lecció “els contes del follet” (Ed. Baula, 2011) inspirada en les festes i tradicions de tot l’any.
A cada llibre hi trobareu:
– Un conte per als infants basat en un costum o tradició, explicat per en Sebastià Panarra, el follet de les festes.
– La lletra de cançons relacionades amb la temàtica del conte.
– Una explicació del costum o tradició per als pares i també per als nens que volen saber-ne més.

la castanyera Elena Ferro

A més a més, recordeu que aquest dissabte 27 d’11h a 14h se celebra a la llibreria la 2ona trobada d’il·lustradors, amb la presència de més de 20 il·lustradors infantils, taller de manualitats, cançons, roda de contes i explicació de contes amb dibuixos en directe pels il.lustradors. No us ho perdeu!

2a Trobada Il lustradors DEFI

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.