Idees per un dia de pluja

A casa l’activitat preferida  en dies de pluja és sortir a fora i passar per tots els bassals imaginables, posar-hi barquets amb fulles o pals o tirar-hi pedres. Sempre penso que seria ideal tenir monos i petos impermeables per poder sortir fora sense que acabin xops. I a més a més es poden aprofitar també per quan juguen amb fang o van a la neu. Però jo mai els he acabat comprant. Suposo que com que no tenim jardí, els nens ja són una mica grans i plou bastant poc a Barcelona doncs no em sembla que els haguem d’aprofitar massa. Vosaltres en teniu? Recomaneu?

dies de pluja

Però si no sou molt fans de liarla amb l’aigua i preferiu fer alguna cosa tranquileta, aquí algunes idees que us poden anar bé:

1. Anar a un museu. Per exemple, el museu blau o el cosmocaixa. El primer està al forum, queda una mica lluny i és millor que hi aneu en dissabte, que és quan obre el Niu de Ciència. Al Cosmocaixa hi anem sovint, és molt econòmic i sempre els agrada. Com que queda aprop s’hi pot anar per exemple un dia en sortir de l’escola. Hi estareu sols! ;)

2. Sortir de brunch o a berenar. Els caps de setmana podeu anar més lluny. A nosaltres ens agrada molt el Somewhere cafè a Sant Cugat. Però si voleu un lloc perfecte i aprop del barri, aneu al Family Room. Hi menjareu molt bé i és molt agradable.

3. Anar al gimnàs del Gymboree. Quan no hi ha activitats, podeu anar al gimnàs del Gymboree i els nens s’ho passaran super bé. Però millor trucar abans per preguntar si està lliure.

4. Anar a la biblioteca, al cine, al teatre. Els caps de setmana sempre mirem la cartellera del Verdi Kids o les propostes de Viu el Teatre. Si no també podeu consultar l’agenda de la setmana i fer alguna de les propostes que recomanem. Normalment les biblioteques fan contacontes entre setmana i és un bon lloc per refugiar-se de la pluja.

5. Fer manualitats. Fer manualitats amb els nens és un dels nostres plans top en dies de pluja. En podeu trobar moltes per internet o mirar les que anem fent nosaltres aquí o a Instagram. Normalment ens posem a la taula del menjador amb tots els materials (pintura, pega, retalls, tisores…) i cadascú fa el que més li ve de gust.

6. Cuinar. Desde que són una mica més grans, els agrada entrar a la cuina i que fem coses junts. A més a més, fa uns mesos vam descobrir uns ganivets especials per a nens que ens han fet la vida molt més fàcil. I què cuinem? doncs una mica de tot, però anem a lo senzill. Per exemple els agrada molt fer pizza. Posem tots els ingredients i ells mateixos se la munten amb el que els ve de gust i fan dibuixos amb els ingredients. També fem pastissos, que ens encanta decorar. I pancakes per esmorzar o berenar! Però el plat estrella que ens prepara l’Emma ja tota sola és el remenat d’ous amb perfil ibèric i espàrrecs. En Martí és sempre l’encarregat de tallar els espàrrecs i ella fa la resta. Es queden super contents i és un plat que ens agrada molt a tots.

7. Llegir. Es podrien passar hores i hores llegint contes. Així que quan estem a casa, és una de les activitats que fem cada dia, plogui o faci sol :) Aquí podeu veure els nostres contes preferits.

8. Jugar a cartes. Ja us explicava que aquest estiu ha estat l’estiu de descobrir els jocs de cartes. En tenim ja uns quants i ens hi podem passar hores. Juguem a jocs fets expressament per als nens, però també hem adaptat el joc de cartes normal per jugar a fer trios. El Martí ha après un munt de números sense ni adonar-se! I és que jugant, s’aprèn molt ;)

I per vosaltres, quin és el vostre plan estrella en dies de pluja?

3 Respostes a “Idees per un dia de pluja”
 1. Laia

  Saps que tens un somewhere a Barcelona.
  Plans per la pluja, sempre que es pugui sortir sortim pero sino la pintura tb es un bon plan.

  • Sarrià Petits

   Sí, se que n’han obert un però encara no hi he anat. Està bé?

 2. http://www.gamecoins.pro/

  Perché lei dice le religioni sono senza senso? Forse lei voleva dire che le religioni sono inutili, dal momento che secondo lei Dio non esiste. Ma anche in questo caso, se davvero Dio non esiste, niente ha più un senso. Non si può restringere il non-senso alle sole religioni. Quindi, ciò che alla fine rimane veramente senza senso è solo la sua presuntuosa affermazione apodittica.

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.