Anar de colònies, què en penseu?

Jo sempre he sigut de les que els ha semblat una mica prematur això d’enviar els nens a P3 ja de colònies. La majoria de nens hi van i no els representa cap problema, però no és una cosa que vegi necessària, la veritat.

Però aquest any que l’Emma sí que hi ha anat, sí que he vist que ha tornat contenta, que tenia coses per explicar-nos que només havia viscut ella, que s’ha hagut d’espavilar, organitzar-se la roba que se li va mullar… i que ho ha fet molt bé i n’està orgullosa.

Ara em dóna per pensar sobre tot això perquè estic portant la campanya de difusió de les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Estic llegint molt sobre el tema, hi fan moltes activitats xules (fins i tot van a Menorca en bici!) i s’ho passen molt bé.

COLONIES PERE TARRES JULIOL 2015 ACTIVITATS NAUTIQUES Calafell Foto: MARTI FRADERA marti.fradera@giny.cat Tel. +34 658 500 306 www.giny.cat

M’ha fet recordar també quan jo era petita, 6è o 7è d’E.G.B, quan moltes amigues de la classe sí que anaven de colònies al juliol. Mai m’havien fet enveja, però quan vaig arribar a aquesta edat sí que em va començar a venir de gust formar part de totes aquelles vivències que realment les unien més.

2015_07_16 - G‌iny - Pere Tarres - Conreria

I sense experiència pròpia perquè en realitat no hi he anat mai, penso que potser sí que anar de colònies pot ser una experiència enriquidora, on els nens aprenen a espavilar-se sols, guanyen en autonomia i s’eduquen en valors tan imporants com l’empatia, la solidaritat i el companyerisme. Heu llegit aquesta carta? Molt emocionant.

01_LaSala_Giny_054

Què opineu vosaltres de tot plegat? Heu portat els vostres fills de colònies? hi heu anat vosaltres? a quina edat?

I ja que estem, us deixo l’enllaç de les que fan al Pere Tarrés. Són per nens i nenes de 5 a 17 anys, amb moltes propostes de colònies diferents de tot tipus (anglès, nàutica, campaments, cuina, natura, robòtica…) i per a tots els gustos. Les preparen amb molt de carinyo, amb monitors professionals i posen molt d’èmfasi en educar en el lleure, en tots aquests valors que penso són el més important per endur-se després a casa.

A la seva web www.peretarres.org/estiu hi trobareu tota la informació.

03_LaRuca_Giny_090

2015_07_16 - G‌iny - Pere Tarres - Conreria

Espero els vostres comentaris :)

 

4 Respostes a “Anar de colònies, què en penseu?”
 1. Isabel

  He ido muchas veces de colonias y me encantaban. Soy partidaria siempre y cuando El Niño tenga ganas de ir. Las colonias han de ser algo agradable, un momento de placer. Con lo que sí El Niño no quiere, no ha de ser forzado. Para niños tímidos es ideal porque les da ese empujoncito necesario. Igual para los nenes que son más dependientes que habrá que insistir un poco más. Pero insistir, no obligar, cada peque tiene su ritmo! En resumen, para El Niño que tiene ganas de aventuras es súper enriquecedor!

  • Sarrià Petits

   Ya… Emma no quiso ir en P4 y nosotros no la obligamos. Pensé que era pequeña todavía y que si iba y luego tenía una mala experiencia por cualquier motivo sería peor. En P5 ha querido ir sin problema y volvió muy contenta, y yo creo que con una experiencia que la ha hecho crecer.

 2. La mama fa el que pot

  Jo he estat a les dues bandes. De petita anava de colonies i de fet estaba en un esplai així que alguns caps de setmana marxavem fora i tinc un gran record
  I també he estat monitora de colonies i he vist lo bé que s’ho passen els nens.
  Ara que sóc mare sento que la nena es massa petita i entenc les retisences d’alguns pares, però jo havia marxat amb nens de P4 i s’ho passaven genial.
  Crec que lo important és que hi vulguin anar.

  • Sarrià Petits

   L’Emma a P3 era només una nit i va anar-hi i va tornar molt contenta. A P4 no va voler i no la vam obligar. I a P5 hi ha volgut anar un altre cop. Va tornar molt contenta i jo sí que he vist que li va anar bé per adonar-se de que sí era capaç de moltes més coses de les que es pensa.

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.