Una mà de contes

A casa no mirem gairebé mai la tele. En canvi sí que estem molt sovint a l’ordinador, ja que és la nostra eina de treball, i l’Emma de tant en tant ens demana de mirar videos. Li agrada veure videos de gegants i un de la llegenda de Sant Jordi amb la cançó que va aprendre a l’escola.

Però un dia vaig descobrir una mà de contes i ha tingut èxit. Crec que és un programa dins del Club Super 3, però nosaltres el mirem online. Són contes curts, populars i no tan populars, explicats d’una manera diferent.

una ma de contes

Mentre es va explicant el conte surt una mà que va dibuixant el que ens expliquen. Està fet per il·lustradors, estudiants de disseny, fotògrafs, dibuixants… amb moltíssimes tècniques diferents i sovint barrejades.

una mà de contes

Jo també m’hi he enganxat. Els contes estan molt ben explicats, sense personatges que xisclin exageradament, amb veus naturals i música agradable. I em deixa amb la boca oberta la manera com il·lustren cada escena. Em venen ganes de posar contes i contes i veure amb què em sorpendran aquesta vegada. Les idees són moltes, desperten la creativitat, i els nens veuen altres maneres d’expressar que no sigui sempre la mateixa formula del dibuix animat típic.

la caputxeta

la caputxeta vermella

El que no m’agrada gaire és la manera de buscar contes. No és massa intuitiva i m’agradaria que es pogués veure el títol juntament amb un fotograma, per saber una mica el tipus d’il·lustració que veuràs, i també buscar per rang d’edats. Però bé, ja ens apanyem.

No hem vist tots els contes (n’hi ha moltíssims!), però de moment els que  triomfen amb l’Emma (3 anys) són la caputxeta vermella, el ninot de neu i el patufet.

el ninot de neu

el ninot de neu

Si en descobrim de macos, ja us aniré enviant més recomanacions per facebook!

2 Respostes a “Una mà de contes”
  1. Berta

    Quines bones suggerències Laia!
    Merci!!

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.