Figueres i museu Dalí amb nens

No fa massa ens vam escapar a Figueres amb la intenció que els nens veiessin el museu Dalí. I va resultar que va ser un cap de setmana artístic al 100%.

casa manon figueres llers

Quan anem fora ens agrada estar en cases que tinguin jardí. Ja que no ho tenim a Barcelona, al menys gaudir-ho els caps de setmana. En vam trobar una per airbnb que va resultar ser tot un encert.

casa manon robbers

Vam estar a casa de la Manon Roberts, a Llers, a uns 10 minuts en cotxe de Figueres. És un poble molt tranquil ple d’artistes. Ella mateixa fa uns quadres que a mi em van fascinar. I la casa que lloga a la part de dalt de casa seva no és per menys. Plena d’obres seves, amb molt color, decoració tipus vintage… només us dic que en Martí pensava que allò ja era el museu Dalí :)

manon robbers

esmorzar llers airbnb

Una casa amb molta personalitat on ens vam sentir molt benvinguts. La Manon va ser súper maca amb els nens i la seva família també. Té jardí amb gronxadors i també una piscina.

piscina casa llers

terrassa casa llers

porta blava

Visita al museu Dalí amb nens

De la visita al museu Dalí no ens vam fer moltes espectatives. Pensàvem que pel tipus de lloc i d’obres era un museu que podia agradar als nens. Ens ho vam prendre molt al seu ritme i no els vam forçar. La visita va durar una hora i poc.

museu dali barco

Una de les coses que sí vam fer és comprar un llibre abans d’anar-hi i ens va servir per veure alguns dels quadres més emblemàtics de Dalí, conèixe’l una mica i que tinguessin un primer contacte.

I un cop allà els vam preparar un llibret on hi havia 5 quadres que estaven al museu. Els vam donar uns gomets i quan en veiessin un dels que tenien el podien enganxar. Era la primera vegada que fèiem algo així i us explico les meves impressions.

El primer que vam notar és que miraven bastant poc la resta d’obres i que la seva obsessió era trobar la que tenien a la llibreta per aconseguir posar el gomet, cosa que no ens va fer massa gràcia. D’altra banda, pensem que sense l’ajuda de la llibreta no haguessin aguantat passejant per tot el museu (no van voler marxar fins a trobar tot el que tenien). I també la llibreta ha ajudat a que els cinc quadres que tenien cada un se’ls hagin quedat grabats a la memòria. I al menys algo de Dalí i el seu món sí que els ha quedat.

museu dali Lincoln

No tinc valoració final de l’experiència, ja que no puc comparar massa. Vosaltres com ho feu quan aneu a museus? Els agrada als vostres fills?

I per últim, comentar-vos que Figueres té un parc molt gran i molt xulo per anar després del museu. Està molt aprop i té tirolina, llocs per escalar, taules de pícnic… per si voleu dinar allà. Ah, i ens va faltar el museu del joguet, que diuen que és també molt interessant.

 

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.