Els beneficis de les joguines de fusta

Aquest post el va escriure l’Esther, de la botiga de joguines online Petit Joel, que va tancar ara ja fa un temps. Però les seves reflexions segueixen essent molt interessants. Us convido a llegir-les. Gràcies Esther!

No recordo exactament quan vaig ser conscient de la meva passió per les joguines de fusta. O bé ja m’estic fent gran o bé és que realment m’han agradat tota la vida (donaré per bona aquesta segona opció!). Bé, potser no és extrany venint d’una família de fusters, ja de petita feia les meves pròpies contruccions quan em deixaven còrrer pel taller, que potser no eren gran cosa, però als ulls dels nens tot es converteix en un tresor molt preuat.

Ara que sóc mare m’he topat de ple amb el món de les joguines actuals i com són de diferents respecte a les que nosaltres teníem de petits. És normal, ves, que tot evolucioni, incloses les joguines i el joc dels nens. No obstant, les joguines mediàtiques s’han fet més populars i no totes proporcionen una fórmula de joc prou educativa.

petitjoel

Si busquem joguines que estimulin les capacitats innates dels nens, hem de fixar-nos en el tipus de joc que ofereixen. Les nostres preferides són les de joc obert perquè són increïblement versàtils, i habitualment aquestes joguines acostumen a ser les de fusta. Sabeu per què?

Conviden als nens a interactuar amb la joguina, sense limitar-se a prémer botons i veure què passa.
Fomenten la imaginació i la concentració, ja que els nens són els protagonistes i ells decideixen com es desenvolupa el joc amb aquella joguina. Això els ajuda a adquirir i perfeccionar les habilitats cognitives i de resolució de problemes.
No porten piles! El medi ambient ho agrairà, i nosaltres afavorirem un ambient de joc tranquil i serè sense llums i colors estrambòtics.
• També són joguines sensorials que permeten experimentar amb les diferents textures de la fusta i notar la calidesa d’aquest material, a diferència del plàstic sempre llis i fred.
• A més, la fusta és totalment natural i en cap cas resultarà tòxica. Si la fusta és tintada, fixeu-vos que els tints siguin de base aquosa i olis naturals (per tant, no tòxics).
Duren, duren, i duren! La fusta és un material robust i difícil de trencar, així que les joguines poden passar de germà a germà, cosins, veïns… I sino sempre queden bé, fins i tot com a objecte de decoració.

petitjoel

Per això a casa tenim claríssim que aquestes són les joguines que volem per tots els nens i nenes. I afortunadament, tenim dos petits (el petit Joel, i ara també el petit Arnau) que ens demostren que no ens equivoquem i que passen a ser el millor departament de qualitat de la nostra petita botiga familiar.

petitjoel

Cap resposta a “Els beneficis de les joguines de fusta”

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.