Espai Gardenyes, des del veïnat i per al veïnat.

Fa poc que vaig conèixer l’espai Gardenyes (carrer Cardenal Sentmenat, 10. Davant de la casa Orlandai) i us parlo avui sobre aquest projecte treient temps d’on no en tinc per dues raons:

– una de ideològica, ja que penso que és una gran iniciativa organitzada pels veïns de Sarrià i dedicada a la gent del barri que hem de recolzar, difondre i participar en la mesura que puguem per ajudar a que creixi i segueixi existint durant molt de temps. Un espai de barri que hem de sentir i fer nostre.

– una de pràctica: aquest dissabte l’inauguren en una festa i calçotada per a tots els veïns que jo lamentablement em perdré, però que vosaltres no us podeu perdre!

Espai Gardenyes

Ahir vaig anar a xerrar amb l’Oriol, una de les persones implicades des del principi en el projecte i ara us explico (el millor que sàpiga) una mica en què consisteix.

L’Espai Gardenyes és un solar que l’ajuntament de Barcelona va cedir a les entitats i veïns del barri a través del Pla Buits, una iniciativa de reutilitzament dels solars sense ús de la ciutat. Un cop obtingut el permís de gestionar el solar, entre les entitats i veïns que hi van voler participar es va decidir donar-li l’ús que tindrà: hort urbà i àgora.

Espai Gardenyes

Per una banda serà un hort urbà, de gestió veinal, on tothom hi està convidat. Hi ha diverses parcel·les i si us ve de gust cultivar-les en familia, en grup, teniu coneixements d’horticultura i els voleu compartir, voleu fer tallers per a nens… tot el que us passi pel cap. Estan oberts a tot tipus de propostes. La idea és que hi participi i s’impliqui com més gent millor.

Espai Gardenyes

D’altra banda hi ha la construcció d’un refugi-caseta impulsat per un grup d’arquitectes i que es farà en tallers oberts a tothom que estigui interessat en aprendre sobre construcció amb materials biodegradables. Un cop fet servirà per guardar-hi eines de l’hort i materials necessaris per al bon funcionament de l’espai.

Espai Gardenyes

I per últim, el que podeu veure al fons de la foto i que estarà acabat ben aviat, és l’Agora, un espai obert als veïns del barri, tant com a jardí per estar-hi o jugar com per a organitzar activitats específiques. Un cop més, es busca la participació de tothom amb propostes enriquidores per a tots els veïns i veïnes. Tenen un email de contacte projecte@espaigardenyes.cat on hi podeu fer arribar les vostres idees.

inauguracio espai gardenyes

Aquest dissabte 15 de març inauguren l’espai amb una calçotada popular i diverses activitats per petits i grans. Us animo a que hi aneu, conegueu el lloc i hi participeu en la mesura que hi pugueu. Entre tots hi hem de posat el nostre granet de sorra perquè aquest espai nostre pugui creixer i fer-se molt gran!

Estaria bé ensenyar als nostres petits sarrianencs d’on surten les verdures que es mengen, no? Jo ja vaig pensant possibilitats…

4 Respostes a “Espai Gardenyes, des del veïnat i per al veïnat.”
 1. Oriol

  Moltes gràcies per la difusió!
  Descrius perfectament el que és el projecte! Fins aviat

  • Sarrià Petits

   De res! Que vagi molt bé la festa! a veure si hi venim a fer-hi coses aviat!

 2. Cris moe

  Super iniciativaaa! M encantaaaa!!! Ara mateix li dic al meu marit que segur que s hi suma! Amb el teu permis, comparteixo a mares de sarria i a twitter :)

  • Sarrià Petits

   Gràcies Cris, a nosaltres també ens hi agradaria participar d’alguna manera! Perfecte que ho comparteixis!

La teva opinió és important. Si us plau, deixa el teu comentari.